Cotter Blackstone

Jogász vagyok, de kisiskolás korom óta rendelkezem filmrendezői ambíciókkal, írói minőségem pedig egészen kisgyermekkoromtól kezdve formálódik. Valamiért mindig is ösztönösen vonzott a történetmesélés, a vágy, hogy papírra vessem, illetve bármilyen formában rögzítsem azokat a „látomásokat”, amelyeket a képzeletem szült.

Körülbelül 7 évesen kezdtem rövid, ugyanakkor gyermeteg történeteket, gondolatokat írogatni. Első könyvemnek (ami inkább egy kis füzet volt) a „Végtelen határok” címet adtam, ugyanis ekkor az azonos című  műsorom a kedvencem , ráadásul ugyanúgy különböző, rövid tudományos fantasztikus történeteket mesélt el, ahogy azt én is szerettem volna.

A folyamatos írásnak köszönhetően kialakult bennem egyfajta készség az irodalmi nyelvezetre. Különös alázattal és nagy gondossággal viseltettem mindig is az írott szó iránt.

Alkotó személyiség vagyok. Akkor vagyok a legboldogabb, amikor a tevékenységemből szellemi termék születik. Szeretem papírra vetni a fantáziámat, ugyanakkor annak minősége és jellege vállaltan nem hétköznapi. A műveimbe beleírom a lelkem egy apró porcióját is. Stílusomra főként David Lynch filmjei hatottak, azok közül is olyan darabok, amelyekben előnyt élvez a sötét hangulatú szürrealizmus. A sztorinak is hatalmas jelentőséget tulajdonítok, nemhiába sokat foglalkoztam a forgatókönyvírás tudományával. Kedvenc filmem az Aliens – A bolygó neve: Halál. E mozgókép tökéletesen jellemzi a munkásságomat, ahogy az egész Alien franchise is hatással volt rám. Nyelvezetemet George R.R. Martin, H.P. Lovecraft, George Orwell. J.R.R Tolkien és sokan mások alakították (akaratlanul).

Sokáig filmrendező és forgatókönyvíró akartam lenni. Ebből született meg az Arcadia Workshop nevű amatőr filmkészítői csapatom, melynek valamennyi filmjét én írtam és rendeztem.

STÍLUSOM:

Sci-fit és dark fantasyt írok, azonban munkásságomra mégis a Grimdark műfaja a jellemző, melynek egyetlen magyarországi képviselője vagyok.

Műveim sajátosságai:

  • sötét hangvétel;
  • realizmus;
  • eredetiség, egyediség;
  • “tapintható” leírások;
  • minőségi nyelvezet;
  • professzionális és követhető történetvezetés;
  • szégyentelen közvetlenség;
  • egyedülálló élmény!

Időnként film- és könyvajánló írására adom a fejem, mert szeretném kinyilatkoztatni a szakmai háttértudással megtoldott véleményem, ami független és befolyástól mentes.

ELHÍVATÁSOM:

Azért hoztam létre ezt a blogot, hogy fórumként szolgáljon az írásaimnak és történeteim, gondolataim elérhetővé váljanak azok számára, akik őszintén érdeklődést mutatnak a stílus iránt. Hosszú úton kellett végig mennem ahhoz, hogy kijelenthessem: tehetségem van az íráshoz, ezt pedig nem hagyom kárba veszni. Szeretnék a szó szoros értelmében író lenni, arra vágyom, hogy könyveket írhassak, azokat kiadják, az olvasóim pedig megszerezzék és vágyjanak a következő művemre. A célomhoz vezető úton e blog megalkotása egy határozott lépés a siker felé, legalább is reményeim szerint.

Adni akarok valamit! A gondolataimat, vízióimat, különböző műfajú történeteket, nem mindennapi élményeket. Ez mind az önmegvalósításom eszköze, amivel élni szándékozom. A lényeg pedig nem is több, mint hogy jó olvasást kívánok!