H.P. Lovecraft nyomdokaiban járok

Júniusban két hivatalos publikációnak is örvendhetek, ami azért is nagy szó, mert ezek munkásságom első nyomtatásban megjelenő írásai. Érdekes, hogy mindkettő H.P. Lovecraft alakjához köthető. 

Egyrészt megjelenik a Mezőőr című novellasorozatom első része a Black Aetherben, a szokatlan és hátborzongató történetek magazinjának második számában. 

A történet tömören így jellemezhető:

Az isten háta mögötti faluban a magának való, és a lelkiismeretet csupán messziről ismerő mezőőr a gázcseretelep sötétjében különös trófeát talál.”

A fanzint a következő linkre kattintva lehet megrendelni: MEGRENDELÉS

Mivel már elkészítettem a sorozat második részét is, szinte garantált a folytatás, ám az csak a július-augusztus környékén várható negyedik számban fog megjelenni. Addig is tudom ajánlati a The Black Aether honlapját, ahol sok-sok izgalmas Lovecrafti tartalom jelenik meg minden nap. A főszerkesztővel, Tomasics Józseffel készített interjúm és egy másik író tollából származó olvasónapló a Galaktika oldalán olvasható.

Második publikációm címe így szól: Hangulatteremtő eszközök a Call of Cthulhu RPG-hez

Egy másik, inkább tudományosabb jellegű Lovecrafti portál, az Azilium tisztelt meg a lehetőséggel, hogy (érdekes módon szintén a második szám keretében) kiadja a munkám.
Közel tíz éve szeretném papírra vetni azt, amit ebbe a könnyed cikkbe végre leírtam. Tekintve, hogy anno Cthulhu Hívása szerepjátékot játszottam, és kizárólag mesélőként vettem részt benne, nem voltam híján alapanyagnak. Megvallom, inkább a hangsúlyt inkább a játékélményre (magára a borzongás előidézése) helyeztem, mintsem a szabályokra. Ebből fakadóan rengeteg trükk volt a tarsolyomban, amit alkalmaztam is, a játékosok pedig a “kellemes” félelem hatása alá kerültek. 

A fanzint a következő linkre kattintva lehet megrendelni: MEGRENDELÉS
Az első számról egy érdekes olvasónapló olvasható a Galaktika.hu oldalán, melyet sajnos nem én írtam (azért sajnos, mert nagyon kellemes kis összefoglaló).